Kada birate za svoju porodicu, uvijek se trudite da birate najbolje. A može li bolje od prijatnog i zdravog doma koji pritom i štedi za vas? Danas to više nije samo ideal iz bajke jer sa vrhunskim građevinskim materijalima više ne morate da birate između zdravlja i uštede.

Ako želite upravo takav dom za sebe i svoju porodicu, prvo i najbitnije pitanje koje morate da postavite je – kako odabrati građevinski materijal bez greške? Kvalitetna termoizolacija ključan je element koji donosi najveće uštede u svakom objektu, ali to nije jedini preduslov za izbor materijala jer proizvodi koje birate moraju da ponude mnogo više od vrhunske izolacije.

Bitno je da vaš dom bude “ušuškan” i komforan, topal zimi i prijatan ljeti, ali iznad svega da obezbjedi optimalnu mikroklimu i visok kvalitet stanovanja. A to znači da zidovi vašeg doma moraju da “dišu” i tako zadržavaju optimalan kvalitet vazduha u prostoru u kojem svakodnevno boravite. Upravo to su ključne prednosti koje donose YTONG materijali zahvaljujući svojim superiornim svojstvima i izuzetnoj paropropusnosti. 

Idealni uslovi za život

Šta to konkretno znači? Znači da sve vrste YTONG blokova imaju jedinstvenu ćelijsku strukturu koja se sastoji od miliona malih vazdušnih ćelija koje s jedne strane efikasno sprečavaju gubitak energije i osiguravaju vrhunsku termoizolaciju, a s druge strane obezbjeđuju idealnu paropropusnost kuće, tj. sprečavaju “hermetičko zatvaranje objekta” i omogućavaju zidovima da “dišu”. Zato u kućama građenim YTONG-om nema vlage, nema kondenzacije i buđi, nema isušenog ili neprijatno vlažnog vazduha, već čist i prijatan vazduh koji cirkuliše u cijelom prostoru. 

Bezbjedan dom

Podjednako značajna vrijednost YTONG-a leži u činjenici da su svi blokovi proizvedeni od materijala isključivo iz prirodnih resursa, što znači da su 100% bezbjedni po zdravlje ljudi. Istovremeno zahvaljujući maloj težini, dobroj nosivosti i stabilnosti ovih blokova, YTONG kuće su najsigurniji domovi u slučaju zemljotresa, a ujedno pružaju odličnu zaštitu od požara jer su proizvedene od mineralnih sirovina koje ne gore

Jednostavniji izbor materijala i podrška stručnog tima

Još jedna velika prednost za svaku porodicu koja odluči da gradi kuću YTONG materijalima je i kompletna podrška stručnog tima kompanije Xella BH, od prvog do posljednjeg dana gradnje. To znači da stručni tim vodi svakog klijenta kroz proces odabira i kupovine najadekvatnijih materijala shodno veličini i lokaciji objekta, potom im nudi uslugu besplatne izrade specifikacije materijala i upućuje ih na najbližeg distributera i izvođača radova gdje će dobiti sve potrebne informacije i najpovoljniju ponudu. Svakom klijentu u slučaju potrebe na raspolaganju stoji tehnička podrška i besplatna instruktaža.

Brža i povoljnija gradnja

Ni tu nije kraj prednostima koje vas očekuju. Ako se odlučite za YTONG kuću, zagarantovana vam je i povoljnija gradnja koju obezbjeđuje činjenica da se YTONG-om gradi dva i po puta brže u odnosu na konvencionalne blokove, a neuporedivo brža gradnja ne štedi samo vrijeme, već automatski dovodi i do velikih ušteda prilikom izvođenja radova jer je broj radnih sati koji se plaćaju izvođačima i radnicima značajno manji.

Kuća vremenom ne gubi svoju vrijednost 

Zbog svih prethodno navedenih karakteristika, YTONG kuće i objekti zadržavaju svoju vrijednost znatno duže u odnosu na one građene drugim sistemima gradnje jer su dugovječni, postojani i ekonomični, a sve te karakteristike igraju sve veću ulogu prilikom određivanja cijene nekretnina. 

Nikada ne zaboravite da nema kompromisa prilikom gradnje najbitnijeg objekta za svaku porodicu. Samo najbolje je dovoljno dobro. Zato porodice vole YTONG.